Het weekend nam een valse start, maar er is zon op komst
themabeeld Foto: ss

Het weekend begon nat, met op heel wat plaatsen lichte regen. In de loop van zaterdagnamiddag zou het echter al gaan opklaren en zondag wordt het zelfs zonnig. De maximumtemperaturen blijven met 11 graden wel aan de lage kant.

Zaterdag begint met lichte regen, maar vanuit het noorden wordt het snel droger en verschijnen er enkele korte opklaringen in de loop van de namiddag. Zondag blijft het nagenoeg droog, meldt het KMI.

Zaterdag wordt erg fris met maxima tussen zes graden in de Ardennen en tien of elf graden in Vlaanderen. Er waait een matige wind uit noordelijke richtingen. Zaterdagavond en -nacht blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De minima dalen tot zes graden aan de kust en nul op de Hoge Venen. De wind wordt zwak uit noord tot noordwest.

Zondag wisselen enkele opklaringen af met zwaarbewolkte perioden. Het blijft nagenoeg droog. De maxima schommelen tussen 6 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 10 en 12 graden elders. De wind is zwak of soms matig uit noordelijke richtingen en wordt zwak veranderlijk tegen de avond.