Belgian Tornados kennen opponenten in halve finales World Relays
Foto: Photo News

De Belgian Tornados komen zaterdagnacht (3u12 Belgische tijd) op de World Relays in Nassau in de Bahama’s in actie in de halve finales van de 4x400 meter. De Belgen lopen de eerste van drie halve finales op het WK aflossingen en treffen er Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Canada en de Bahama’s. De top twee van de drie halve finales stoot rechtstreeks door naar de finale van zondag, de twee snelste verliezers worden opgevist voor de eindstrijd.

De Tornados lopen de World Relays met de broers Dylan en Kevin Borlée, Julien Watrin en nieuwkomer Michael Rossaert. Die laatste vervangt Jonathan Borlée, ‘Jo’ sukkelt met een lichte contractuur en moest passen voor de Relays. Volgens RTBF wordt Dylan Borlée startloper in de halve finales, daarna is het aan Watrin, Rossaert en slotloper Kevin Borlée.

De Belgian Tornados, de nummer vier op de Olympische Spelen van Rio, zullen op het WK aflossingen in Nassau trachten hun definitieve selectie voor het WK in Londen (in augustus) af te dwingen. Daarvoor moeten ze in de top acht eindigen.

In 2015 pakten de Belgen brons op de World Relays. Het kwartet bestond toen uit de drie broers Borlée en Watrin. Vorige maand waren de Tornados erbij op het EK indoor in Belgrado. Het team, bestaande uit Kevin en Dylan Borlée, Watrin en Robin Vanderbemden, won zilver.