Grote hinder op Brusselse buitenring door werken in Groot-Bijgaarden
Foto: Photo News

De werken op de E40 richting Gent ter hoogte van het tankstation in Groot-Bijgaarden zorgen zaterdagvoormiddag zoals verwacht voor zware verkeershinder.

Op de Brusselse buitenring staat over de volledige breedte van de weg omstreeks 13.00 uur nog steeds meer dan tien kilometer file tot de oprit naar de E40. Het gaat om stilstaand verkeer, waardoor de wachttijd er ruim een uur bedraagt.

Omstreeks 12.30 uur is er bovendien een ongeval gebeurd tussen een personenwagen en een vrachtwagen net na de oprit van Wemmel, waardoor op die plaats twee van de vijf rijstroken versperd zijn. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum. Ook het verkeer dat vanuit de hoofdstad de E40 oprijdt, ondervindt grote hinder.

Aan de werken op de E40 zijn twee rijstroken afgesloten. Het Vlaams Verkeerscentrum dringt er bij automobilisten op aan om de zone te vermijden. Verkeer vanuit Hasselt naar Gent rijdt best om via Antwerpen; verkeer van Brussel naar Gent kan omrijden via Antwerpen (E19) of via de A12, N16 (Temsebrug) en E17.

Ondertussen moet op de Antwerpse ring tussen Antwerpen-Noord en de Kennedytunnel ook rekening gehouden worden met goed een half uur extra verliestijd, door de grote drukte. Die wordt onder andere veroorzaakt door veel vakantiegangers uit Nederland. Toch blijft het voor verkeer op lange afstand interessanter om via Antwerpen te rijden dan via de Brusselse buitenring.

De werken op de E40 in Groot-Bijgaarden moeten ten laatste maandag 24 april om 05.00 uur beëindigd zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig