Vatileaks worden verfilmd: ‘Zwakheden, seks en geld’
Het Sint-Pietersplein. Foto: Photo News

De Italiaanse Leone Film Group maakt een televisieserie over de beruchte Vatileaks. Die onthullingen van journalisten over intriges binnen het Vaticaan zouden de voormalige paus Benedictus ertoe aangezet hebben om op te stappen.

De Leone Film Group van de bekende Italiaanse westernregisseur Sergio Leone heeft de rechten gekocht voor de verfilming van de boeken Gianluigi Nuzzi schreef over het Vaticaan. Er wordt een Engelstalige serie gepland, ‘en ze hebben mij gevraagd om advies te geven over het scenario’, aldus de onderzoeksjournalist.

Nuzzi schreef onder andere ‘Vaticaan BV’ over de Vatileaks-documenten die gelekt werden door de butler van de voormalige paus Benedictus, en ‘De kruistocht’ over de pogingen van diens opvolger Franciscus om de Curie op te kuisen.

‘Vanaf het moment dat ik deze boeken begon te schrijven, kwam ik in een intrigerende wereld terecht van schimmige vergaderingen, het opduiken van pauselijke documenten en ontdekkingen van schandalen en geheimen’, verklaarde Nuzzi.

‘Het is een schaduwspel waarin zwakheden, seks, zaken en geld centraal staan’, aldus Nuzzi nog. ‘Ik wil dat de hele wereld leert over het eindspel tussen goed en kwaad dat zich op het Sint-Pietersplein afspeelt.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig