Gent verzuimt kansen af te maken tegen Oostende en moet tevreden zijn met een punt
Foto: pn
KAA Gent is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen KV Oostende. De Buffalo’s versierden veel kansen, maar konden Silvio Proto lang niet verschalken. Franck Berrier opende in de tweede helft de score, Gent reageerde meteen via Yuya Kubo. Doelpunten vielen er nadien niet meer, een aangename wedstrijd eindigde op 1-1.

Vanhaezebrouck rekende voor de partij op Perbet en Dejaegere, zij namen de plaats in van Coulibaly en Kalu. Aan de overzijde kwam Musona opnieuw in de ploeg, El Ghanassy was het slachtoffer. De thuisploeg kreeg meteen de eerste kans, Simon vond het zijnet. Maar Gent kon in die beginfase niet doordrukken. Het was wachten tot na het kwartier vooraleer de motor aansloeg. De Oostendse verdedigers verloren Perbet uit het oog op een vrije trap van Milicevic, maar de Franse spits kopte recht op Proto. Enkele minuten later moest de goalie een vrije trap van Milicevic vanonder zijn lat tikken.

En de thuisploeg bleef aandringen nu. Mitrovic klom het hoogst op een hoekschop, maar Proto had alweer een uitstekende redding in huis. Oostende kwam lang niet in de buurt van Kalinic, maar de lange Kroaat verslikte zich wel bijna in een schot van Dimata. Siani is goed gevolgd en er ontstaat een kleine scrimmage, uiteindelijk is de bal toch voor Kalinic. Op slag van rust was de Kustploeg daar opnieuw, maar Marusic liet een wenkende kans liggen. Met een doelpuntenloze 0-0 gingen we de rust in.

Gent moest op zoek naar een doelpunt, maar het vizier van de Buffalo’s stond niet op scherp. Perbet kreeg een uitstekende kans, maar legt het leer vanop twee meter naast. De thuisploeg baas na de rust, maar plots was het stil in de Ghelamco Arena. Canesin zette zich door en bediende Berrier met een sluw passje, de Fransman twijfelde niet en joeg het leer hard in de bovenkant van het doel.

Gent plots op achtervolgen aangewezen en tot overmaat van ramp verloor het meteen daarna Dejaegere en Estiti met blessures. Maar de thuisploeg veerde recht na de opdoffer en maakte gelijk. De pas ingevallen Kalu gaf meteen een assist naar Kubo, die de bal met een subtiel tikje in de linkeronderhoek devieerde. Het zevende doelpunt alweer voor de Japanner. En of dit een belangrijke goal was.

Gent ging vol op zoek naar de winnende treffer, maar de scherpte ontbrak vooraan. Dreiging was er wel, uitgespeelde kansen bleven achterwege. In de allerlaatste seconden ging Milicevic nog zijn kans met een volley, maar de bal ging net over. Gent moet zo tevreden zijn met een punt en kan Anderlecht of Club zien uitlopen.