Indrukwekkende Goffin kegelt Djokovic uit toernooi na knappe comeback
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 13) heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (4.273.775 euro). Hij haalde het in de kwartfinale na een hoogstaande partij met 6-2, 3-6 en 7-5 van Novak Djokovic (ATP 2). In de derde en beslissende set kwam Goffin terug na een 2-4 achterstand. Hij had vijf matchballen nodig, maar de laatste was de goede.

Het was de zesde ontmoeting tussen Goffin en Djokovic. In de vorige vijf confrontaties was het telkens de Serviër die aan het langste eind trok, dit keer was het de beurt aan Goffin om te juichen. De Luikenaar ging sterk van start en stoomde in de eerste set vlot door naar 6-2 winst. Djokovic herpakte zich echter in de tweede set en zette Goffin onder druk. Onze landgenoot kende een inzinking en kon de Serviër weinig in de weg leggen. Djokovic won de set met 3-6.

In de derde en beslissende set kregen we aanvankelijk hetzelfde beeld. Djokovic domineerde, en de Belgische nummer één had het moeilijk. De Serviër kon snel een break forceren en leidde met 1-3 en 2-4. Maar dan schoot Goffin terug wakker en schakelde hij een versnelling hoger. Hij maakte de break ongedaan en kwam terug tot 4-4. Bij 6-5 moest Djokovic zijn opslag behouden, maar Goffin zette hem onder druk. De Serviër werkte maar liefst vier matchballen weg in het laatste spel De vijfde was echter de goede en het stond 7-5. Game, set and match.

Indrukwekkende Goffin kegelt Djokovic uit toernooi na knappe comeback
Djokovic werd tot het uiterste gedreven door Goffin. Foto: AP

David Goffin (ATP-13) neemt het zaterdag in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi van Monte-Carlo (4.273.775 euro) voor het eerst in zijn carrière op tegen de Spanjaard Rafaël Nadal (ATP-7). Die schakelde vrijdag in zijn kwartfinale de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-41) in 1 uur en 39 minuten met tweemaal 6-4 uit.

In de andere halve finale treft de Fransman Lucas Pouille (ATP 17) de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 24). Eerder werden het Schotse nummer één van de wereld Andy Murray (door Ramos-Vinolas) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) uit het toernooi gekegeld.

Indrukwekkende Goffin kegelt Djokovic uit toernooi na knappe comeback
Onze landgenoot moest alles uit de kast halen. Foto: EPA
Indrukwekkende Goffin kegelt Djokovic uit toernooi na knappe comeback
Goffin krijgt felicitaties van zijn opponent. Foto: Photo News