Jonge vrouw zwaargewond na aanval van rottweiler in Antwerpen
een rottweiler (themabeeld). Foto: ss

Een jonge vrouw die met haar klas op uitstap was in Antwerpen, is door een agressieve hond aangevallen. Ze werd gebeten en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de hond bestuurlijk in beslag genomen, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. De eigenaar zal verhoord worden.

Het incident gebeurde vrijdagvoormiddag. Een groep leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut wandelde langs de Italiëlei in Antwerpen. Toen ze aan de Paardenmarkt een terrasje passeerden, liep het mis. De hond die daar vastgemaakt was, werd opgeschrikt - mogelijk doordat de vrouw gevallen is -, kon zich losrukken en heeft haar aangevallen.

Het dier greep haar bij de arm en begon te rukken. Het dier weigerde zijn greep te lossen. Voorbijkomende politieagenten grepen in en slaagden erin om de vrouw te bevrijden, vertelt Bruyns. Een ambulance en een MUG kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen.

De hond werd door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het asiel. Daar zal een dierenarts het dier onderzoeken en bekijken wat er moet gebeuren.

De eigenaar van het dier zal zo snel mogelijke verhoord worden door de politie, zegt Bruyns nog. Voorlopig voor onopzettelijke slagen en verwondingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig