STVV en UR Namen gaan samen jeugdspelers opleiden: “Leemte opvullen”
Stayen. Foto: Photo News

STVV en UR Namur gaan de komende drie jaar intensief samenwerken voor het scouten en opleiding van jeugdspelers. De twee clubs hebben vrijdag een samenwerkingsakkoord ondertekend op Stayen, waarmee de twee clubs hun verankering in Haspengouw versterken.

“De essentiële boodschap is dat we een historisch samenwerkingsakkoord hebben afgesloten met een Franstalige club uit Haspengouw. Hiermee vullen we een leemte op”, zei voorzitter van STVV Marieke Höfte bij de ondertekening. STVV krijgt nu al veel testspelers uit Wallonie over de vloer en één van de voordelen voor hen is dat ze de vaak grote verplaatsing naar Sint-Truiden nu niet meer moeten maken en dat ze ook in Namen getest kunnen worden. Ook voor de jeugdspelers van Sint-Truiden heeft de samenwerking tal van voordelen. Zo kunnen de Nederlandstalige voetballers nu in Namen een Franstalig taalbad gecombineerd met een training volgen.”

“Onze actieradius wordt ook groter en testertjes kunnen makkelijker de weg vinden naar ons. Natuurlijk hebben wij ook de uitstraling van een eersteklasser, wat voor de spelers uit Wallonie ook een belangrijke factor is.”

“Sint-Truiden heeft het dankzij de concurrentie van Genk en Standaard moeilijk om nieuwe (Waalse) jeugdspelers aan te trekken”, vult vicevoorzitter Benoit Robert aan. “We moeten die in het Franstalige gedeelte van Haspengouw gaan halen. Daarom richten we een voetbalacademie op in Namen, waar 1.500 spelers terecht kunnen.”