Na drie jaar zijn de opgezette olifant en giraf teruggebracht naar het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) in Tervuren. Beide dieren werden destijds in Congo gedood voor Expo 58 in Brussel.

Toen het museum eind november 2013 de deuren sloot voor renovatiewerken werd de 3,4 meter hoge en 8,8 meter lange olifant naar Technopolis in Mechelen overgebracht. De giraf vertrok naar Autoworld in Brussel.

In het vooruitzicht van de heropening van het museum in juni 2018 zijn beide nu terug naar Tervuren gebracht. Daar zijn ze op een sokkel geplaatst.

De olifant werd in 2000 al eens grondig gerestaureerd, maar krijgt binnenkort nog eens een opfrisbeurt. Ook de giraf zal gestofzuigd en gewassen worden.

Olifant en giraf terug naar Tervuren
Foto: BELGA

De tentoonstellingszalen in het museum zijn inmiddels gerestaureerd en er wordt de laatst hand gelegd aan de restauratie van de historische vitrinekasten. De nieuwe basisopstelling voor de permanente tentoonstelling is al meer dan drie kwart afgewerkt. De nieuwe ondergrondse verbinding tussen het museumgebouw en het onthaalpaviljoen is eveneens zo goed als klaar.

De totale kosten voor de renovatiewerken bedragen 66,5 miljoen euro.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig