Doodgeschoten agent was ook bij aanslag Bataclan
Foto: Twitter

De Franse politieman die donderdagavond doogeschoten werd tijdens een terreuraanslag op de Champs-Elysées, werd na de aanslagen van 13 november 2015 ook al opgeroepen om naar de Bataclan te gaan.

Xavier Jugelé (37) werd donderdagavond onder vuur genomen door een verdachte die met wapens in zijn auto tot in het hart van de Franse hoofdstad was gereden. Jugelé, die een kogel door het hoofd kreeg, overleed onmiddellijk.

‘Het waren eigenlijk Xaviers laatste dagen op straat, zeg maar. Binnenkort hoefde hij niet meer te patrouilleren. Hij zou een bureaujob krijgen in Nanterre, bij een politiedienst die zich met internationale zaken bezighoudt’, aldus een van zijn collega’s aan de Franse media. ‘Hij had het hart op de juiste plaats. Ik zal Xavier altijd herinneren als een gevoelige man die bij vrijwel iedereen geliefd was.’

Jugelé stond erom bekend ‘veel levenslust’ te hebben: bij de aanslag van 13 november 2015 in Parijs werd hij opgeroepen om uit te rukken naar de Bataclan. Maanden later zou hij bij het eerste concert na de heropening op een van de eerste rijen staan. ‘Dit concert is er om het leven te vieren, om “nee” te zeggen aan de terroristen’, zei hij daar toen nog over in een kort interview met het Amerikaanse magazine People.

Jugelé werkte al zes jaar bij de Franse politiediensten. Op 4 mei zou hij 38 jaar geworden zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig