Hi Belgium Pass moet toeristen naar België lokken
Gent Foto: Dmitry Rukhlenko

Buitenlandse toeristen die ons land bezoeken, kunnen dat voortaan met één voordelige reisformule, de Hi Belgium Pass.

Wie de Hi Belgium Pass aankoopt, die kost 149 euro all-in, kan vanuit vijftig luchthavens in achttien verschillende Europese landen naar Brussels Airport vliegen met Brussels Airlines. Voor die prijs kunnen de toeristen ook onbeperkt tussen Belgische steden kunnen sporen, om daar gratis toegang te krijgen tot talrijke musea en attracties.

De enige keuze die de bezoeker moet maken is welke twee steden hij of zij wil bezoeken. De Hi Belgium Pass is een initiatief van Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS, toeristische diensten (Toerisme Vlaanderen, visit.brussels, Belgique-Wallonie, Brusselse Museumraad, de steden Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Luik) en verschillende toeristische attracties en bezienswaardigheden.

Er is wel een belangrijke voorwaarde: de toeristen moeten op donderdag, vrijdag of zaterdag afreizen naar ons land en terugreizen op de daaropvolgende zondag, maandag of dinsdag. Het aanbod is het hele jaar door geldig. De Hi Belgium Pass kan gereserveerd worden via brusselsairlines.com.

Waarom?

Het is de allereerste keer dat belangrijke toeristische partners in België de handen in elkaar slaan om samen ons land in het buitenland te promoten met een concrete reisformule. ‘Met de Hi Belgium Pass zetten we België meer dan ooit op de kaart in het buitenland’, verduidelijkt Bernard Gustin, ceo van Brussels Airlines. ‘Eén jaar na 22 maart merken we nog altijd dat er naast de imagocampagnes ook nood is aan inspanningen naar de buitenlandse toeristen toe.’