Allemand verhuist naar club van Tony Parker
Foto: BELGA

Julie Allemand speelt volgend seizoen voor Lyon. Dat heeft de spelmaakster van Castors Braine vrijdag bevestigd. De 20-jarige Luikse (1m75) had zich eerder al laten ontvallen dat ze Braine en de Belgische competitie wou verlaten voor een carrière in het buitenland.

Uiteindelijk komt de Belgian Cat bij Lyon terecht. De Ligue 1-club werd recent gekocht door Tony Parker. De Franse spelverdeler van San Antonio Spurs wil op de lange termijn investeren in het vrouwenbasketbal, naar het voorbeeld van zijn project bij ASVEL Villeurbanne bij de mannen.

Allemand speelt al drie jaar bij Castors Braine, waarmee ze twee landstitels en twee Bekers van België veroverde. In 2015 schopte ze het met de Waals-Brabantse club tot in de finale van de FIBA Eurocup. Afgelopen zomer werd Allemand in de derde ronde van de WNBA-draft gekozen door Indiana Fever. De Speelster van het Jaar 2016 gaat zaterdag in de finale van de play-offs (best-of-3) tegen Kangoeroes Willebroek op zoek naar een vierde opeenvolgende landstitel voor Braine.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig