Michiel Trippas wordt tijdelijk nieuwe diversiteitsambtenaar
Foto: Photo News

Michiel Trippas wordt tijdelijk de nieuwe Vlaamse diversiteitsambtenaar. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans. Trippas komt (tijdelijk) in de plaats van Alona Lyubayeva die voor de paasvakantie werd ontslagen door de Vlaamse regering. De zoektocht naar een definitieve vervanger is opgestart.

Eind maart besliste de Vlaamse regering Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva te ontslaan. Dat gebeurde na een negatieve evaluatie. Volgens Lyubayeva zelf werd ze ontslagen omdat ze zich te kritisch had opgesteld tegenover minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA).

In afwachting van een definitieve vervanger voor Lyubayeva heeft de Vlaamse regering nu Michiel Trippas aangesteld als tijdelijke vervanger. Trippas werkte al voor de Dienst Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid.

'Deze vervanging stopt op de dag waarop de Vlaamse regering een nieuwe Vlaams diversiteitsambtenaar aanstelt. Ze verklaart bovendien de functie van Vlaams diversiteitsambtenaar vacant en keurt de selectieprocedure goed', luidt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig