Lola Mansour en Gabriëlla Willems zwaar ontgoocheld na vroege uitschakeling op EK judo
Foto: BELGA

Lola Mansour en Gabriëlla Willems (beiden -70 kg) hebben vrijdag allebei hun eerste gevecht op het EK judo in Warschau verloren en hebben de mixed zone zwaar ontgoocheld verlaten.

Mansour (World Ranking 40) vocht een verdienstelijke eerste kamp tegen de Italiaanse Carola Paisonni (WR 83) zonder de regerend Italiaanse kampioene ooit in gevaar te brengen. Na vier minuten wedstrijd stond er dan ook geen score op het bord en na één minuut in de golden score kreeg onze landgenote het fatale strafpunt tegen. “Ik geraakte vandaag niet in mijn gewone doen”, reageerde ze na afloop. “Tactisch wist ik heel goed wat er mij te doen stond maar het kwam er niet uit. Wij moeten nu gaan analyseren waarom dit zo was. Heel jammer want ik heb hard getraind om op dit EK in topvorm te zijn”.

Juniore Gabriëlla Willems (WR 78) had duidelijk ook meer verwacht van haar debuut op het EK voor senioren. Ook al wist ze dat ze aan haar eerste tegenstrever van de dag Natascha Ausma een zware klant zou hebben. Vorig jaar op het EK voor junioren had zij immers in de kamp voor brons al het onderspit moeten delven tegen de Nederlandse. Ausma veroverde dit jaar bovendien al goud op de European Open van Praag en brons op de European Open van Sofia en de Grand Prix van Tbilisi. Toch trok Willems in Warschau geregeld ten aanval zonder echt gevaarlijk te kunnen zijn tegen een concurrente die er perfect in slaagde om met het vasthouden van de mouwen Willems onder controle te houden. Ook in deze kamp was een golden score het logische gevolg van een evenwichtig duel maar na twee minuten kon Ausma toch een waza-ari scoren.

In haar eerste reactie naar de RTBF toe vond Willems amper woorden om haar ontgoocheling te omschrijven. “Tactisch deed ik wat van mij verwacht werd”, volgde zo wat een minuut later. “Ik had een zware kamp verwacht maar ik had toch gehoopt minstens een ronde verder te komen. In ieder geval neem ik deze ervaring mee voor de toekomst.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig