Anderlecht schiet Weiler te hulp: “Hanni onzeker voor topper tegen Club”
Foto: BELGA

Anderlecht-kapitein Sofiane Hanni is licht geblesseerd en onzeker voor de topper van zondag op de vierde speeldag in Play-off I tegen Club Brugge. Dat heeft competitieleider paars-wit vrijdag laten weten op de clubwebsite.

De Algerijnse smaakmaker van Anderlecht was donderdag nog goed voor een knappe prestatie én een doelpunt tegen Manchester United en werd in dat duel na 64 minuten vervangen door Nicolae Stanciu. Na afloop van de partij liet coach René Weiler optekenen dat Hanni een lichte blessure had, meer uitleg wilde de Zwitser daar niet over geven.

Anderlecht kan tegen Club sowieso nog geen beroep doen op Andy Najar, de Hondurees is nog steeds herstellende van zijn spierblessure. Voorts valt het af te wachten in welke mate de Brusselaars de zware Europa League-wedstrijd op Old Trafford verteren. De selectie van Weiler moest er pas na verlengingen buigen voor de Mancunians (2-1) en kon zich net niet plaatsen voor de halve finales.

Anderlecht kan Club zondag (18u, Constant Vanden Stockstadion) een fikse dreun verkopen in de titelstrijd. Bij winst van de thuisploeg loopt Anderlecht negen punten uit en mogen de West-Vlamingen een kruis maken over hun titelambities. De statistieken spreken alvast in het voordeel van de recordkampioen, die in eigen huis al negentien jaar niet meer verloor van Club.