Schauvliege bevestigt milieuvergunning Essers
Foto: Photo News

Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege bevestigt ondanks alle juridische tegenstand de milieuvergunning voor Essers.

De milieuvergunning werd aangevochten door milieuverenigingen die fondsen inzamelen om zo lang mogelijk te procederen tegen de beslissing. Begin februari beslisten Natuurpunt, Bond Beter Leefmilieu en Bos+ om naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen te trekken, die vergunningen kan schorsen en vernietigen. De procedure zou 10.000 euro kosten. 

Alles draait rond de uitbreidingsplannen van Limburgs grootste transportbedrijf H.Essers, dat langs zijn huidige terrein aan de E314 in Genk 70.000 vierkante meter aan nieuwe magazijnen wil optrekken. Op termijn moeten die zo’n vierhonderd nieuwe banen opleveren. Maar voor die uitbreiding moet een Europees beschermd bos van twaalf hectare wijken.

Voor Essers blijft de uitbreiding erg dringend. Alternatieven voor de omstreden locatie zijn er volgens het bedrijf niet. 'Als er een alternatief was, dan hadden we wel de weg van de minste weerstand gekozen’, klinkt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig