De halve finales van de Champions League voetbal krijgen een clash tussen de Madrileense topclubs Real en Atletico. Dat heeft de loting van vrijdagmiddag op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon uitgewezen. Titelverdediger Real speelt eerst thuis, het Atletico van Rode Duivel Yannick Carrasco kan sportieve revanche nemen voor de verloren finale van vorig jaar tegen de Koninklijke. In de andere halve finale ontmoeten AS Monaco en Juventus mekaar.

Vorig seizoen was Real in de finale van het kampioenenbal na strafschoppen de betere van Atleti (1-1 na reguliere speeltijd, onder meer na een treffer van Carrasco). Ook in de eindstrijd van 2014 stonden beide teams tegenover mekaar, toen haalden Cristiano Ronaldo en ploegmaats het na verlengingen met 4-1.

In de andere halve finales werden Monaco en Juventus aan mekaar gekoppeld. De Monegasken maken al weken indruk met fris en aanvallend voetbal, Juve van zijn kant schakelde in de kwartfinales nog FC Barcelona uit.

De halve finales worden op 2 en 3 mei (heen) en op 9 en 10 mei (terug) gespeeld. De finale is voor zaterdag 3 juni in het National Stadium of Wales in Cardiff.

Loting:
Heenwedstrijden:
Dinsdag 2 mei: Real Madrid (Spa) - Atletico Madrid (Spa)
Woensdag 3 mei: AS Monaco (Fra) - Juventus (Ita)

Terugwedstrijden:
Dinsdag 9 mei: Juventus (Ita) - AS Monaco (Fra)
Woensdag 10 mei: Atletico Madrid (Spa) - Real Madrid (Spa)

De finale (Juventus/Monaco-Real/Atletico) wordt op zaterdag 3 juni in Cardiff gespeeld.