Gewonde politieman krijgt bezoek van president Hollande
Hollande zat vanmorgen een Defensieraad voor Foto: REUTERS

De politieman die nog in het ziekenhuis Pompidou vertoeft na donderdagavond gewond te zijn geraakt bij de aanslag op de Champs-Elysées in Parijs heeft vrijdag bezoek gekregen van president François Hollande. De tweede gewonde politieman heeft het ziekenhuis al mogen verlaten.

Het staatshoofd was vergezeld van premier Bernard Cazeneuve en minister van Binnenlandse Zaken Matthias Fekl.

Hollande zat vanmorgen al een defensieraad voor in het Elysée met onder meer de Franse premier en de ministers van Justitie, Defensie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken. Ook toplui van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en het leger waren aanwezig.

Na afloop riep de Franse premier Bernard Cazeneuve zijn landgenoten op zich niet te laten intimideren. Twee dagen voor de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen deed Cazeneuve een oproep om ‘niet toe te geven aan de angst, de intimidatie en de manipulatie, die de vijanden van de republiek in de kaart spelen'.

De Franse premier Cazeneuve lanceerde ook een oproep voor eenheid en verwees naar de verkiezingen: 'Niets mag dit voor ons land fundamenteel democratische moment verhinderen'.

De komende dagen worden meer dan 50.000 politie-agenten ingezet om het verloop van de eerste ronde van de presidentsverkiezingen op een veilige manier te kunnen laten plaatsvinden. Ook speciale eenheden van de politie worden in staat van paraatheid gezet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig