Twee Belgen bij honderd meest invloedrijke personen ter wereld
Foto: rr
Iconen, artiesten, leiders, titanen en pioniers. Zo noemt het gerenommeerde Amerikaanse magazine ‘Time’ de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld van 2017. Onder hen onder andere Ivanka Trump, Jared Kushner, Emma Stone, Ed Sheeran, Kim Jong Un, Poetin, paus Franciscus en... twee Belgen.

Hoewel hij aan de overkant van de oceaan al vaker in de bloemetjes werd gezet, is het de eerste keer dat de Belgische modeontwerper Raf Simons wordt opgenomen in de lijst van Time Magazine met honderd meest invloedrijke personen ter wereld. Simons staat in de lijst als 'icoon'. Simons, die in 1995 zijn eigen label lanceerde, was drie jaar creatief directeur bij Dior, maar maakte vorig jaar de overstap naar Calvin Klein.

'Als je naar de geschiedenis kijkt, dan zie je hoe hij een icoon is. Hij heeft mode en design mee grootgemaakt in de jaren ‘90 en het begin van de 21ste eeuw. Zijn invloed en zijn werk is belangrijker en meer relevanter dan eender welk ander op dit moment', schrijft de Amerikaanse rapper én grote fan A$ap Rocky als uitleg op de website van Time.

Astronoom

Er is reden tot dubbel feest, want Simons is niet de enige Belg die opgepikt werd door Time. Michaël Gillon pronkt onderaan de lijst van de pioniers, samen met Natalie Batalha en Guillem Anglada-Escudé. Hij is één van de astronomen die het voorbije jaar hebben bewezen dat exoplaneten (planeten die rond andere sterren draaien) heeft ontdekt waarop leven mogelijk is.

De Belgische astronoom heeft samen met zijn team uit de Universiteit van Luik zeven nieuwe planeten ontdekt. Drie van die zeven hemellichamen bevinden zich volgens de wetenschappers in de 'bewoonbare zone' van het exoplanetair systeem, namelijk op een afstand waar een rotsachtige planeet grote hoeveelheden vloeibaar water zou kunnen bevatten.