Antwerpenaar die verdacht werd, heeft niets met aanslag te maken
Foto: Photo News
Vlak na de aanslag in Parijs circuleerden foto's van de Antwerpse Youssouf E.O. als mogelijke medeplichtige. De man werd gezocht in een drugsdossier, dat plots een link met Frankrijk leek te hebben.

Youssouf E.O. uit Antwerpen kwam gisteravond in het oog van de storm terecht door een uitgelekt pv van de Belgische federale politie. Uit dat document bleek dat ons land de Franse politie had gevraagd om naar hem uit te kijken omdat hij onderweg zou zijn naar Parijs. 

De link met de aanslag in Parijs werd snel gemaakt op sociale media, waar verschillende foto's van de Antwerpenaar werden gedeeld. Maar de man blijkt nu niets met de aanslag te maken te hebben. Youssouf E.O. was op het ogenblik van de feiten namelijk gewoon aan het werk in een tankstation op de Scheldelaan in Antwerpen. Dat is bevestigd door zijn advocaat, Nabil Riffi. 

Thalys

Dat de Belgische federale politie had gevraagd aan Frankrijk om uit te kijken naar hem, klopt wel. Youssouf E.O. werd namelijk gezocht in een drugsdossier. Bij een huiszoeking op donderdagochtend vonden de politiediensten in zijn woonst een ticket voor de Thalys naar Parijs, waardoor de link met Frankrijk werd gelegd. 

Youssouf E.O. meldde zich vrijdagochtend aan bij een politiecommissariaat in Antwerpen. Ook het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde dat de zaak daarmee afgehandeld is en er dus geen link is met de aanslag in Parijs. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig