Franse club moet één thuiswedstrijd op neutraal terrein spelen na veldbestorming
Foto: AFP

Bastia, de rode lantaarn in de Franse Ligue 1, moet al zeker één thuiswedstrijd op neutraal terrein en achter gesloten deuren spelen naar aanleiding van de incidenten tijdens de thuismatch tegen Lyon. Dat heeft de disciplinaire commissie van de Ligue 1 beslist, op 4 mei komt er een definitief verdict.

De wedstrijd tussen Bastia en Lyon op de 33e speeldag werd zondag na incidenten met Bastia-supporters definitief stilgelegd. De spelers van Lyon werden tijdens de opwarming voorafgaand aan de uitwedstrijd op Corsica belaagd en ook tijdens de rust bestormden supporters enkele OL-spelers op het veld. De Franse profliga (LFP) besliste om het competitieduel bij een 0-0 stand definitief stil te leggen.

Donderdag werd de zaak behandeld, voorlopig mag Bastia zijn thuiswedstrijd van 29 april tegen Rennes niet in het eigen Stade de Furiani afwerken. Daar komen mogelijk nog sancties bij, de Corsicanen riskeren immers ook nog een puntenaftrek. De club zelf sloot eerder al een deel van zijn tribune om nieuwe incidenten te vermijden en zal ook stadionverboden uitdelen. Supportersgroep ‘Bastia 1905’, die aan de basis van de incidenten lag, beloofde zich gedeisd te houden.