Geen ruimte voor Fernando Alonso bij Porsche
Fernando Alonso Foto: McLaren
Fernando Alonso blijft de gemoederen beroeren in zijn queeste naar de 'Triple Crown.' Hoewel hij nog moet starten in de Indy 500 wordt er nu al druk gespeculeerd over het feit of hij in 2018 aan de 24 uren van Le Mans zal deelnemen.

De geruchten willen dat Alonso graag zou deelnemen aan de 24 uren van Le Mans in 2018 en dat hij daarom naar een zitje bij Porsche aan het hengelen is. 

Porsche-baas Andreas Seidl geeft wel toe dat de Spanjaard een interessante rijder is maar hij vermeldt er meteen bij dat hij tevreden is van zijn huidige rijders en dat hij niet zinnens is om daar meteen iets aan te veranderen.

“We hebben op dit moment zes rijders waar we stuk voor stuk tevreden over zijn. We zijn van plan om nog een lange tijd door te gaan met deze rijders, dus op de korte termijn hebben wij geen plaats. Fernando is een interessante rijder en als hij twee jaar eerder was gekomen dan hadden we misschien iets kunnen betekenen. Maar op dit moment zitten we vol en we gaan ook geen derde wagen inzetten”, aldus Seidl.

De Spaanse sportkrant 'El Mundo Deportivo' stelde de vraag aan Alonso zelf en hij gaf aan dat er geen plannen zijn op dat vlak. Een bron dicht bij de rijder zei zelfs: “Het is niet waar, het zijn verzinsels.”

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: