PS zet oud-voorzitter Publifin aan de deur
André Gilles Foto: Photo News

De PS trekt de lidkaart van André Gilles in. Hij was in opspraak gekomen door de Publifin-affaire. Hij mag namens de partij geen mandaat meer uitvoeren.

Dat meldt de partij donderdagavond. Eerder vandaag moest Gilles nog voor de waakzaamheidscommissie van de partij verschijnen. Tegen de uitspraak is geen beroep meer mogelijk. Het partijbureau had zijn mandaten binnen de PS al eerder stopgezet. 

Gilles was voorzitter van de intercommunales Publifin en Nethys. De lokale politici die een zitje hadden in de adviesraden van Publifin werden daar aardig voor verloond. Het ging om bedragen tussen de 1.300 en de 2.800 euro bruto per maand, terwijl ze vaak niet eens aanwezig waren in de vergaderingen.

Hij blijft wel in eigen naam deel uitmaken van de raad van bestuur van Nethys. ‘Mijn geheugen kan nog een tijdje nuttig zijn voor de transformatie, motiveerde Gilles vorige week zijn weigering om te vertrekken.

Er zou nog voor eind deze maand een beslissing worden genomen over het lidmaatschap van Stéphane Moreau, klinkt het nog. Moreau is ex-burgemeester van Ans en ceo van Publifin-filiaal Nethys.