Loodzware loting voor Charline Van Snick op EK judo
Foto: Photo News

Charline Van Snick heeft het niet getroffen bij de loting voor haar eerste Europese kampioenschap bij de -52 kg. Donderdag gaat het EK in de Poolse hoofdstad Warschau van start.

Van Snick (IJF 21) kampt donderdag voor het eerst bij de -52 kg op een EK. Zij begint met een gevecht tegen de regerende Wit-Russische kampioene Darya Skrypnik (IJF 16), die haar eind maart op de Grand Prix van Tbilisi nog versloeg in de kamp voor het brons.

Raakt Van Snick toch in de kwartfinale, dan ontmoet ze daarin de Kosovaarse regerende olympisch kampioene Majlinda Kelmendi. De huidige nummer 1 van de wereld bij de -52 kg won in februari nog op indrukwekkende wijze voor de vierde keer op rij de Grand Slam van Parijs, het officieuze wereldkampioenschap. In 2013 (Rio de Janeiro) en 2014 (Chelyabinsk) pakte de Kosovaarse telkens de wereldtitel.

In dezelfde gewichtsklasse debuteert juniore Myriam Blavier (IJF 96) op het EK tegen de ervaren Portugese Leandra Freitas (IJF 68). Bij de mannen komen er donderdag drie Belgen in actie. Junior Jorre Verstraeten (IJF 146) maakt zijn debuut tegen de Hongaar Akos Bartha (IJF 121). Topsporter bij Defensie Kenneth Van Gansbeke (IJF 38) is in zijn eerste duel van de dag in de -66 kg niet kansloos tegen de Turk Sinan Sandal (IJF 41) en nog bij de -66 kg geldt hetzelfde voor Jasper Lefevere (IJF 52) tegen de Cypriotische junior Christos Trikomitis (geen ranking).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig