Stoffel Vandoorne: “Ik heb mijn beste dag van het seizoen achter de rug”
Foto: Photo News

Stoffel Vandoorne heeft woensdag in zijn McLaren-Honda de vierde chrono (1:32.108) neergezet tijdens de tweede en laatste dag van de “in-season F1-tests” op het circuit van Bahrein. Na afloop van zijn 81 rondjes had de West-Vlaming het over de “beste dag van het seizoen”.

“Het was een positieve testdag voor ons na een moeilijk weekend”, zo verklaarde Vandoorne in een videoboodschap op Twitter. “Het was goed veel rondes af te leggen vandaag, er waren veel nieuwe elementen aan de wagen. We hebben ons testprogramma afgewerkt. Hopelijk kunnen we dit voortzetten in de volgende race.”

“Vandaag was waarschijnlijk onze beste dag van het seizoen. Het is de eerste keer dat we een dag zonder grote problemen hadden en dat we vorderingen konden maken met ons programma”, vervolgde Vandoorne op de website van McLaren. “Vandaag was echt goed, maar elke dag moet zo goed zijn. En er zijn geen garanties dat het de volgende keer ook zo zal zijn. We moeten heel zorgvuldig lessen trekken uit wat we vandaag gedaan hebben.”

Valtteri Bottas (Mercedes) was het snelst met een ronde in 1:31.280, voor de 1:31.574 van Sebastian Vettel (Ferrari).

De zogenaamde “in-season F1-tests” kwamen er enkele dagen na de Grote Prijs van Bahrein. Vandoorne kon zondag niet starten in de derde manche van het WK omdat zijn McLaren hem andermaal in de steek liet.