Studenten krijgen korting bij Spotify
Foto: Photo News

De streamingdienst Spotify geeft studenten 50% korting op een Premium-abonnement. De korting geldt tijdens de hele studentenperiode.

Door de korting kost een Premium abonnement slechts 5 euro in plaats van 10 euro per maand voor studenten. De identiteit van de persoon wordt gecheckt via de site Sheer ID. Op die manier wordt achterhaald of je wel degelijk een student bent.

De studentenkorting is niet nieuw. In de VS werd het al langer aangeboden, maar nu werd de lijst met landen verder uitgebreid. Naast België kunnen ook studenten uit onder andere Nederland, Frankrijk en Italië bijvoorbeeld de deal sluiten.

Gratis luisteren?

Wie gratis wil luisteren naar Spotify moet sinds kort soms tot twee weken wachten om een nieuw album te kunnen beluisteren. Artiesten en platenfirma’s waren niet tevreden dat hun muziek gratis te beluisteren was via de streamingdienst. Nu Spotify zijn luisteraars langer doet wachten, moet het bedrijf een minder groot deel van zijn inkomsten afstaan, en kan het meer aanspraak maken op exclusiviteit bij artiesten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig