Maria Sharapova ligt niet wakker van kritiek andere tennissters
Foto: REUTERS

De Russische tennisster Maria Sharapova, die volgende week haar rentree maakt na vijftien maanden schorsing, stelt dat de kritiek van andere speelsters aan haar adres ‘het laatste van haar zorgen’ is. Dat laat ze optekenen in een interview met het Duitse weekblad Stern, dat donderdag verschijnt.

‘Ik heb er zelfs niet aan gedacht’, aldus Sharapova, die woensdag haar dertigste verjaardag viert. ‘Ik weet dat ik gerespecteerd word. Ik zie het aan de manier waarop ze tegen me spelen.’

Het voormalige nummer één van de wereld, die terugkeert uit een dopingschorsing, heeft geen ranking meer en kreeg wildcards voor de toernooien in Stuttgart, Madrid en Rome. Op het circuit werden die uitnodigingen door verschillende tennissters bekritiseerd.

In het interview in Stern geeft Sharapova toe dat het ‘ongelooflijk moeilijk’ was in het begin om haar schorsing te aanvaarden. ‘Ik had weinig vrienden. Enkel mijn moeder en vader. Ik voelde me heel klein en kwetsbaar.’

Volgende week maakt Sharapova in het Duitse Stuttgart haar comeback na een lange schorsing, in totaal moest ze vijftien maanden aan de kant blijven omwille van meldoniumgebruik. ‘MaSha’ is nog tot 25 april geschorst en zal een dag later meteen in actie komen in Stuttgart.

De Russin werd op 8 juni door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor twee jaar geschorst nadat ze begin vorig jaar tijdens de Australian Open positief had getest op meldonium. Drie dagen later tekende de Russin beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS). De eerste schorsing startte met terugwerkende kracht vanaf 26 januari 2016, de dag waarop Sharapova de positieve test afleverde. Op 25 januari 2018 zou die schorsing ten einde lopen, maar de Siberische kreeg negen maanden strafvermindering van het TAS en zo kan ze vanaf 26 april opnieuw tennissen.