Veertien jaar nadat haar echtgenoot dezelfde titel ontving, werd ook Victoria Beckham benoemd tot ‘Officer of the Order of the British Empire’ (OBE). Het bijbehorende lintje kreeg ze opgespeld door de Britse prins William.

Beckham werd woensdag op Buckingham Palace verwacht, waar ze samen met een aantal anderen werd onderscheiden door de Britse prins William. De 43-jarige voormalige Spice Girl ontving de titel ‘Officer of the Order of the British Empire’ voor haar bijdrage aan de mode-industrie en haar inzet voor goede doelen.

De onderscheiding komt er veertien jaar nadat haar echtgenoot David Beckham dezelfde titel mocht ontvangen voor zijn voetbalprestaties, toen nog uit handen van de koningin zelf. Hij was er woensdag ook bij, net als de ouders van de modeontwerpster.

‘Het was een waar genoegen om vandaag ontvangen te worden op Buckingham Palace. Ik ben trots om Brits te zijn, vereerd en dankbaar om mijn OBE te ontvangen uit handen van de hertog van Cambridge’, vertelde ze aan de BBC. ‘Ik ben blij dat ik dit kan delen met mijn ouders en echtgenoot, zonder hun liefde en steun was dit niet mogelijk geweest.’