TV-Tips. We wagen ons nog eens aan een relevant onderwerp
Foto: EPA

Een documentaire over de wapenhandel, portretten van politici en een film van Ridley ‘Blade runner’ Scott.

1 SHADOW WORLD

NPO 2 22.55-0.20 uur

Documentaire van de Belgische regisseur-kunstenaar Johan Grimonprez over de weloverwogen strategieën achter de internationale wapenhandel. Het klinkt makkelijk, conflicten gaande houden en angst inboezemen, maar begin er maar eens aan.

2 TELEFACTS

VTM 22.25-23.20 uur

Telefacts waagt zich ook nog eens aan een relevant onderwerp, met portretten van Marine Le Pen en Emmanuel Macron, in de aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen.

3 SOMEONE TO WATCH OVER ME

Zes 9.00-10.45 uur

U hoeft er geen voormiddag vrij voor te nemen (u kunt er immers ook gisteravond naar kijken), maar de beste film die vandaag op televisie te zien is, heet Someone to watch over me en is om 9 uur ’s morgens te zien. De regie is van Ridley ‘Blade runner’ Scott, de hoofdrol is voor Tom ‘waar is mijn carrière’ Berenger.

4 TERZAKE

Canvas, 20.00 uur

Charles Michel is de meest populaire politicus, ook in Vlaanderen. Wat maakt de premier ook bij ons de ‘chouchou’?

Zondag trekken de Fransen naar de stembus voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Terzake blikt vanaf vandaag vooruit: wat betekent de leuze ‘liberté, égalité, fraternité’ voor de Fransman van nu?
Een van de gisteren in Frankrijk opgepakte terroristen heeft een link met Verviers. Is daar dan nog een terrorisme-cel actief?

5 DE AFSPRAAK

Canvas, 20.30 uur

Bruno Tobback (SP.A) geeft zijn analyse van de politieke peiling van gisteren, journalist Kristof Clerix (Mo) duidt de stand van zaken in de Kazachgate-commissie en Rosanne Hertzberger schreef een boek met een ode aan de ‘e-nummers’, de ongezonde kleurstoffen en bewaarmiddelen uit onze voeding.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig