Nieuwe infogids ‘Voor het eerst naar school’ voor anderstalige ouders
Foto: Boumediene Belbachir

De provincie Vlaams-Brabant heeft ten behoeve van anderstalige ouders de gratis infogids ‘Voor het eerst naar school’ uitgebracht. In deze brochure wordt in een toegankelijk Nederlands en met veel beelden informatie verstrekt over het kleuter- en lager onderwijs. De brochure werd woensdag in Vilvoorde voorgesteld door gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) in de stedelijke basisschool ‘t Groentje.

‘Met dit boekje krijgen anderstalige ouders een antwoord op een aantal essentiële vragen over het kleuter- en lager onderwijs, zoals wie zijn mijn aanspreekpunten binnen een school, wat doet mijn kind op school, wat moet ik doen om mijn kind in te schrijven. Het initiatief past in ons beleid dat anderstaligen wil aansporen om Nederlands te leren en te gebruiken’, aldus Dehaene.

De infogids kan niet alleen gebruikt worden door scholen, maar ook door andere instanties waar anderstaligen mee in contact komen zoals OCMW’s, integratieambtenaren, Kind en Gezin, Huizen van het Kind of ouderverenigingen. Het bevat ook informatie over taalstimuleringsmogelijkheden voor ouders en kinderen in de vrije tijd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig