Opnieuw vijf Russische atleten met terugwerkende kracht geschorst
Antonina Krivoshapka was op de Spelen in Londen zilveren medaillewinnares op de 4x400m. Foto: AP

De Russische Atletiekfederatie heeft woensdag vijf Russische atleten, die eerder dopinggebruik toegaven, een schorsing van twee jaar gegeven. De dopinggevallen situeerden zich allemaal op de Olympische Spelen van 2012 in Londen of het WK atletiek in 2013 in Moskou.

Met Antonina Krivoshapka en Yevgenia Kolodko worden twee zilveren medaillewinnaressen van de Spelen in Londen geschorst. Krivoshapka pakte zilver in de 4x400 meter met het Russische estafetteteam, terwijl Kolodko zilver veroverde in het kogelstoten. Hun olympische medaille werd eerder al afgenomen. Krivoshapka verliest waarschijnlijk nog haar gouden (4x400m) en bronzen (400m) plak van het WK in Moskou. Kolodko moet mogelijk haar zilveren medaille op het EK indoor van 2013 in Göteborg nog afgeven.

Ook hamerslingeraarster Anna Bulgakova, discuswerpster Vera Ganeyeva en polsstokspringer Dmitry Starodubtsev worden voor twee jaar geschorst. Bulgakova verliest mogelijk bronzen medaille op het EK in Helsinki in 2012, Ganeyeva haar gouden plak op de Zomer Universiade in Kazan in 2013. Starodubtsev moest eerder al zijn vierde plek op de Spelen in Londen inleveren.

(belga)