Donderdag droog maar fris
archiefbeeld. Foto: D

Donderdag is het licht bewolkt maar droog. Vrijdag blijft de bewolking nog hangen, maar tegen het weekend krijgen we opklaringen. Pas begin volgende week gaat de temperatuur weer omhoog.

Donderdag verwachten we droog en overwegend zonnig weer. Het is meestal lichtbewolkt, met voornamelijk hoge wolkensluiers die overtrekken. Het wordt iets minder fris, met maxima tussen 8 graden in de Ardennen en 12 graden in Vlaanderen.

In de loop van de avond en de nacht schuift een wolkenband over het land. Tegen de ochtend is het half- tot zwaarbewolkt ten noorden van Samber en Maas, maar het blijft droog. In het zuiden is het dan nog meestal licht- tot halfbewolkt. Het kwik zakt minder diep. In de Ardennen en in het zuiden, waar de opklaringen het langst blijven hangen, zakt het kwik nog net onder nul, elders minima tussen 1 en 8 graden.

Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum.

Zaterdag verwachten we eerst perioden met regen of enkele buien. In de loop van de dag wordt het vanaf het noorden overwegend droog met soms opklaringen. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen tot 12 of 13 graden in het centrum. Zondag blijft het overwegend droog met vrij veel wolken en lokale opklaringen bij dezelfde maxima.

Ook maandag is het wellicht droog met zon en wolken. Het wordt enkele graden zachter met in het centrum temperaturen tot 15 graden. Dinsdag en woensdag wordt het buiig en fris met in de meeste streken maar maxima rond 10 of 11 graden.