TIP. Dineren met uitzicht op Brussel
Zo zag het restaurant er vorig jaar uit Foto: Albert

De New Yorkse kunstbeurs The Independent slaat voor het tweede jaar op rij zijn tenten op in de hoofdstad, in het zog van Art Brussels. Plaats van gebeuren is opnieuw het Vanderborght-gebouw, dat voor de gelegenheid ook opnieuw een pop-uprestaurant krijgt op het dak.

Het Vanderborght-gebouw in hartje Brussel wordt vanaf donderdag ingepalmd door kunstgaleries van over de hele wereld. Maar niet alleen het werk van tientallen artiesten maken het de moeite waard om deze week af te zakken naar kunstbeurs The Independent: op het dak van het gebouw opent de Elsense traiteurszaak Point Albert net zoals vorig jaar een tijdelijk restaurant.

‘De panorama’s zullen al even adembenemend zijn als de gerechtjes die worden klaar gemaakt door het jonge team onder leiding van Arno Verbeke. Denk gezonde keuken, enkel verse producten met gastronomische toets’, klinkt het in het persbericht. Restaurant by. Albert opent de deuren van woensdag 19 tot en met zondag 23 april, zowel voor lunch als diner. Reserveren (via reservations@pointalbert.com) is enkel nodig voor wie ’s avonds wil aanschuiven.