Maart was recordmaand voor autoverkoop in Europa

Tijdens de maand maart zijn in de Europese Unie meer dan 1,89 miljoen nieuwe personenwagens aan de man gebracht. Dat is een record voor de maand maart, zo maakte sectororganisatie ACEA woensdag bekend.

De verkopen lagen ruim 11 procent hoger dan in maart 2016. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de paasperiode dit jaar in april viel. Vorig jaar was dat in maart.

Tijdens het eerste kwartaal werden meer dan 4,14 miljoen nieuwe personenwagens ingeschreven in de EU, 8,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De vijf grootste automarkten (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Spanje) tekenden allemaal groei op.

De groep Volkswagen (met ook merken als Audi, Skoda en Seat) blijft marktleider, maar het marktaandeel daalde in het eerste kwartaal wel lichtjes tot 22,6 procent. Nummer twee PSA Peugeot, die ook de merken Citroën en DS omvat, moest het doen met exact 10 procent. Renault Group vervolledigt de top 3 met 9,6 procent. Ook de merken Dacia en Lada vallen onder de vlag van Renault.

In België werden tijdens de eerste drie maanden van het jaar zijn 164.709 nieuwe personenwagens ingeschreven, 9,5 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig