‘Aankondiging sluit elektrische wagen voor Gent niet uit’
Foto: AFP

De eerste volledig elektrische Volvo zal dan wel in China worden gebouwd, maar de aankondiging sluit niet uit dat er ook in Gent een elektrische wagen kan komen. Dat zegt woordvoerder Mark De Mey Van Volvo Car Gent.

De Zweedse autoconstructeur Volvo maakte woensdag bekend dat zijn eerste volledig elektrische wagen in China zal worden gebouwd. De elektrische auto zal in 2019 op de markt komen en 'vanuit China wereldwijd worden uitgevoerd', aldus Volvo.

Het model zal worden gebaseerd op het CMA-platform voor kleinere, compacte wagens. Ook de Gentse fabriek wordt momenteel naar dat platform omgebouwd.

Woordvoerder Mark De Mey van Volvo Car Gent wijst erop dat de aankondiging niet uitsluit dat er ook in Gent een elektrische wagen kan komen. 'Vast staat dat we de hybride versie van de V60 in mei tijdelijk van Zweden gaan overnemen (tot het oude platform volledig is omgebouwd) en we hebben ook meegedeeld dat er van de XC40 een hybride versie komt. Die zal ook in Gent worden gebouwd.'

De Gentse fabriek zit momenteel in een transformatiefase. In 2019-2020, een exactere datum is er nog niet, zullen er alleen nog compacte modellen om het CMA-platform gebouwd worden. 'Gent wordt zeker de specialist voor CMA en we houden alle mogelijkheden open voor alle verschillende varianten', stelt De Mey nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig