De Britse premier Theresa May maakte vandaag uit het niets bekend dat er zeer binnenkort nieuwe verkiezingen volgen in het Verenigd Koninkrijk. En dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

Op donderdag 8 juni trekken de Britten naar de stembus, zo besliste May. Het Britse Lagerhuis moet de datum nog goedkeuren, maar dat lijkt een formaliteit, aangezien haar Conservatieve partij nu al een grote meerderheid heeft in beide kamers van het Britse parlement.

Er wordt niet overal even enthousiast gereageerd op het verrassende verkiezingsnieuws. Een BBC-reporter trok de straat op om de mening van de man en de vrouw in de straat te vragen, en dat leverde een hilarische reactie op die momenteel wereldwijd druk wordt gedeeld.

Brenda, een vrouw uit het Engelse Bristol, verneemt het nieuws op straat van Jon Kay, de bewuste reporter. 'Je maakt een grapje? Niet wéér een verkiezing!' reageert ze geschokt. Waarna ze verdergaat: 'In godsnaam, hier kan ik niet tegen. Er is té veel politiek momenteel. Waarom moet ze dit doen?' vraagt een radeloze Brenda zich luidop af.

Video: Jon Kay (Twitter)