Goffin gaat na moeilijk begin vlot door in Monte Carlo, Djokovic komt goed weg
Foto: AFP

David Goffin (ATP 13) heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales op het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/4.273.775 euro). Goffin, het tiende reekshoofd in Monaco, rekende in twee sets (7-5 en 6-1) af met de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 57). Ook Novak Djokovic heeft zijn ticket beet. De Servische nummer twee van de wereld had wel meer moeite dan verwacht met de Fransman Gilles Simon (ATP-32), die hij in drie sets versloeg (6-3, 3-6 en 7-5).

David Goffin kende een moeilijke openingsfase in zijn partij in de tweede ronde. Almagro opende sterk en zette hem bij 4-0 en 5-1 voor het blok. Goffin hervond echter zijn beste tennis en gunde de Spanjaard nadien maar één spelletje meer. Hij stoomde in één uur en 11 minuten door naar 7-5 en 6-1.

In de eerste ronde had Goffin in een Belgisch onderonsje in twee korte sets (6-2 en 6-1) afgerekend met Steve Darcis (ATP 51).

De 26-jarige Goffin en de 31-jarige Almagro stonden in het verleden al vier keer eerder tegenover elkaar op het ATP-circuit. Goffin won daarvan maar één ontmoeting, al was dat wel hun laatste, vorig jaar in de zestiende finales van Roland Garros. De drie eerste duels (Miami 2012 en 2013 en Monte Carlo 2013) gingen allemaal naar Almagro. Vorig jaar bereikte Goffin ook de achtste finales in Monte Carlo. Dat was toen wel het eindstadium voor de Luikenaar, na verlies tegen de Spanjaard Granollers.

Goffin gaat na moeilijk begin vlot door in Monte Carlo, Djokovic komt goed weg
Foto: Photo News

Djokovic heeft het moeilijk

Na de eerste set, die Djokovic zonder al te grote problemen won, hing Simon in set twee de bordjes op gelijke hoogte. In de beslissende derde set kon de 32-jarige Fransman bij 4-5 serveren voor de partij, maar hij faalde. Uiteindelijk trok Djokovic met 7-5 het laken naar zich toe.

In de achtste finales treft Djokovic de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-19) en de Rus Karen Khachanov (ATP-52). De 29-jarige Serviër won het toernooi in 2013 en 2015.

Goffin gaat na moeilijk begin vlot door in Monte Carlo, Djokovic komt goed weg
Foto: Photo News

.