Lierse moet coach en sterspeler niet missen
Foto: Photo News

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee speeldagen voorwaardelijke schorsing en een voorwaardelijke boete van 800 euro opgelegd aan Lierse-winger Benson Manuel. Tegen zijn trainer Fred Vanderbiest werd niets weerhouden.

In de 50e minuut van de derby tegen KV Mechelen (1-0) stapte Benson Manuel op de knie van Glenn Claes, die eerder de bal met een glijdende tackle beroerde. Volgens de Reviewcommissie was de actie "een bewuste beweging", waardoor de commissie het Bondsparket aanmaande tot vervolging. De jeugdinternational beweerde enkel oog voor de bal te hebben en Claes niet opzettelijk gekwetst te hebben. Bondsprocureur Chris Vandenbossche vorderde twee speeldagen schorsing voor de talentrijke winger van SK Lierse. De Geschillencommissie toonde zich clement voor Benson Manuel, die een blanco strafblad had, en legde een sanctie met uitstel op.

Manuels trainer Fred Vanderbiest wordt dan weer volledig vrijgesproken. De pas aangestelde T1 van de Pallieters was geschorst voor de thuismatch tegen Standard (1-0) in Play-off 2a, maar zou de regels op het verbod tot communicatie omzeild hebben. Volgens de aanwezige Match Delegate stuurde Vanderbiest tot tweemaal toe een scout naar de dug-out om richtlijnen te geven aan T2 Chris Janssens. SK Lierse stelde op tv-beelden echter vast dat het de geschorste kapitein Thomas Wils was die instructies van de hoofdscout doorspeelde aan de technische staf. De Geschillencommissie gaf daarom geen gehoor aan de vordering van het Bondsparket (één week schorsing en 200 euro boete) en besliste niets te weerhouden tegen Vanderbiest.

Zowel Benson Manuel, die hersteld is van een lichte blessure, als zijn coach Fred Vanderbiest zullen zaterdag tegen Waasland-Beveren (22/04) op het wedstrijdblad staan.

.