Van Avermaet neemt dan toch deel aan Luik-Bastenaken-Luik
Foto: BELGA

De kogel is door de kerk: Greg Van Avermaet rijdt dan toch mee in Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van BMC twijfelde daar nog over en zou beslissen na de Amstel Gold Race. Voor Van Avermaet wordt het zijn vierde deelname, na deelnames in 2011, 2012 en 2013. Zijn beste resultaat was een zevende plaats in 2011.

“Ik wil deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik omdat het al lang geleden is dat ik eraan deelnam. Vier jaar geleden kwam ik daar voor het laatst aan de start. Ik kende een heel goede lente, dus heb ik niets te verliezen. Ik wil zien hoever ik kan raken, ik wil zien hoever ik kan raken.”

Het is maar de vraag hoe Van Avermaet zijn zwaar voorjaar zal verteren. Hij nam deel aan zowat alle klassiekers. “Er is een groot verschil tussen het herstel na Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Roubaix was één van de lastigste koersen die ik ooit gedaan had, dus was het moeilijk om daarvan te herstellen. Maar nu voel ik me weer goed. We zullen zien hoe het zondag gaat. Ik kom niet aan de start als grote favoriet. Het is mijn laatste race in eigen land, ik ken de regio goed dus het zal tof zijn om daar te rijden.”