In de Kamer stelt kersvers staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) vandaag en morgen haar beleidsnota voor. Na de discussies van vorige week, waarbij Demir coalitiepartner CD&V als 'moslimpartij' bestempelde; was CD&V vandaag ook opvallend scherp voor Demirs voorganger Elke Sleurs. Ook de communicatiestijl van Demir kwam ter sprake.

De stemming over de beleidsbrieven van Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wordt uitgesteld tot later deze week.

De mildere toon die Demir gisteren nog aansloeg in een bericht op Facebook, volstaat niet voor CD&V om al haar zegen te geven. CD&V had uitgebreide verontschuldigingen gevraagd nadat Demir de partij het label ‘moslimpartij’ had opgekleefd. CD&V-voorzitter Wouter Beke had gedreigd met een veto tegen Demir.

Demir moest vanmorgen in de commissie Bedrijfsleven haar Wetenschapsbeleid toelichten. CD&V-kamerlid Vincent Van Peteghem liet er zich bijzonder kritisch uit voor de kersverse staatssecretaris en haar voorgangster (zie video).

Normaal gezien wordt na elke bespreking in de commissie gestemd over het beleidsonderdeel. Maar zowel MR als de N-VA stuurde meteen aan op een uitstel van de stemmingen tot later deze week. Uit overleg bij CD&V bleek dat de partij vandaag nog niet ‘pro-Demir’ wilde stemmen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig