Philippe Gilbert neemt niet deel aan de Giro na valpartij in de Amstel Gold Race
Foto: Photo News

Philippe Gilbert is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, maar mag niet deelnemen aan de Giro d’Italia. Hij mag immers enkele weken niet fietsen, terwijl de Giro op vijf mei begint.

Philippe Gilbert won zondag op indrukwekkende manier de Amstel Gold Race, maar veel vieren was er niet bij. De Belgische kampioen was immers ten val gekomen tijdens de koers en plaste tijdens de dopingcontrole bloed. Naar het ziekenhuis dus, waar de diagnose luidde: een gekneusde nier.

Dat Gilbert de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag) zou missen, was toen al duidelijk, maar nu moet de Belgische kampioen ook de Giro schrappen van zijn kalender. Dat maakte Quick Step Floors dinsdag bekend. Gilbert moet verplicht twee weken rusten voordat hij opnieuw op de fiets mag kruipen. De Giro start op 5 mei.

“Ik vind het bijzonder jammer dat ik niet kan deelnemen aan de Giro. Het is een prachtige koers waar ik al vele successen kende, maar dit soort blessures zijn zeer delicaat. Dan wordt het aangeraden dat je niet te overhaast te werk gaat en genoeg tijd neemt om te rusten. De rustperiode verlengen is de beste beslissing die we konden nemen. Ondanks deze tegenslag blijf ik positief voor de rest van het seizoen”, zo vertelde Gilbert.

“Een Giro met of zonder Gilbert, het maakt een groot verschil”, stelt ploegleider Tom Steels. “Phil is iemand die zowel in, als naast de koers veel invloed heeft op het team. “Zijn aanvalskracht, zijn kennis en ervaring in een grote ronde spelen zeker een rol in een team. Hij had ook zelf een paar keer zijn kans kunnen gaan, dus hij zal zeker gemist worden.”

Fernando Gaviria maakt zijn debuut in een grote ronde. De Colombiaan moet Quick-Step Floors aan ritzeges helpen in de sprint. Voorts maakt ook Laurens De Plus zijn debuut in een grote ronde bij de Belgische ploeg.

Philippe Gilbert neemt niet deel aan de Giro na valpartij in de Amstel Gold Race
Foto: Photo News