Aan het gerechtsgebouw in Kortrijk heeft een man zichzelf dinsdagochtend in brand gestoken. Daarna is hij op de politie afgestormd. De brandweer kon de vlammen blussen, maar de man raakte wel gewond. Hij verkeert in levensgevaar.

De man, een 38-jarige Kortrijkzaan van Marokkaanse afkomst, was eerder die ochtend inlichtingen gaan vragen over een lopende zaak, in het gerechtsgebouw in de Beheerstraat.

Nadat hij het gerechtsgebouw verlaten had, kwam hij even later terug met een bidon benzine. Hij goot de brandstof op het plein voor de ingang van het gebouw, op zowat 15 meter verwijderd van de rechtbank zelf, en stak die in brand.

Op geregelde tijdstippen goot de man wat extra brandstof op het vuurtje. Hij overgoot ook zijn eigen jas en dreigde ermee zichzelf in brand te steken. Toen de hulpdiensten aankwamen, deed hij dat ook. Terwijl hij brandde, liep hij op de hulpverleners af.

De hulpdiensten konden het vuur snel doven, maar de man raakte wel gewond. De brandweer koelde hem met water. De dertiger liep zware brandwonden op, over meer dan 35 procent van zijn lichaam. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en verkeert in levensgevaar.

Over de precieze omstandigheden van het incident is nog geen duidelijkheid.Alles wijst in de richting van het wanhoopsdaad. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig