Harry Redknapp moet Birmingham City in Championship houden
Foto: Photo News

Birmingham City heeft Harry Redknapp dinsdag aangesteld als nieuwe manager. Hij volgt bij de “Blues” de Italiaan Gianfranco Zola op, die maandag zijn ontslag indiende.

Birmingham verkeert als 20e op 24 teams in degradatiegevaar in de Championship, waar nog drie speeldagen op het programma staan. Blackburn, 22e en eerste degradant, telt slechts drie punten minder.

Zola was in december naar Birmingham gekomen met als doel de club voor het eerst sinds 2011 weer naar de Premier League te loodsen. De Italiaanse oud-international faalde echter jammerlijk. Onder zijn leiding won Birmingham amper twee keer in 22 competitieduels. De thuisnederlaag tegen staartploeg Burton (0-2) bleek de spreekwoordelijke druppel.

Met de 70-jarige Redknapp stelde Birmingham een heel ervaren manager aan. De Londenaar coachte onder meer Bournemouth, West Ham United, Portsmouth, Southampton, Tottenham Hotspur, QPR en de Jordaanse nationale ploeg. Met Portsmouth won hij de FA Cup (in 2008) en in dienst van Tottenham werd hij uitgeroepen tot Premier League Manager of the Year (in 2010).