Kvitova bijna hersteld van messteek: “Hoop op comeback op Roland Garros”
Foto: REUTERS

Petra Kvitova herstelt voorspoedig van de verwondingen die ze in december opliep toen een inbreker haar met een mes aan de linkerhand verwondde. De tweevoudige Wimbledonlaureate hoopt tijdens Roland Garros haar wederoptreden te maken. Het Franse grandslamtoernooi vindt plaats van 22 mei tot 11 juni.

In een bericht op Instagram laat de 27-jarige Kvitova haar fans weten dat ze haar naam op de inschrijvingslijst voor Roland Garros heeft laten plaatsen.

“Mijn herstel gaat goed vooruit en ik wil mezelf, met de inschrijvingsdeadline in zicht, de kans geven deel te nemen aan een van mijn favoriete toernooien”, legt de nummer 14 van de wereld uit. “Dit betekent jammer genoeg niet dat ik klaar zal zijn om in Parijs te spelen, maar wel dat ik alles op alles zet en positief blijf denken. De weg is nog lang maar ik wilde dit met jullie delen. Bedankt voor jullie steun en ik hoop jullie snel te zien.”

Kvitova werd op 20 december in haar woning in Tsjechië aangevallen door een inbreker. Die verwondde de linkshandige tennisster met een mes aan de linkerhand. Er was een operatie van bijna vier uur nodig om de beschadigde zenuwen en pezen te herstellen.