Organisatie van Challengertoernooi in Bergen gooit de handdoek
Steve Darcis vorig jaar in Bergen Foto: BELGA

Er komt dit jaar geen dertiende editie van het Challengertoernooi in Bergen. Het tennisevenement kampt met financiële problemen en wordt daarom opgedoekt, zo maakte de organisatie dinsdag bekend.

Een maand geleden werd een crowdfundingactie opgestart die 200.000 euro moest opleveren om het vertrek van hoofdsponsor Ethias te compenseren. Die 200.000 euro zou het gat van 400.000 euro niet overbruggen, maar zou wel nieuwe bedrijven moeten warm maken om het evenement te sponsoren. De actie leverde echter niet het verhoopte bedrag op.

In een persbericht meldt toernooimanager Gaëtan Jacquemin dat 258 schenkingen in totaal 12.066 euro opbrachten. De organisatie vond zelf 280.000 euro. “Chapeau! 292.066 euro in een maand, dat is een cijfer dat ik onthoud. Het is geen 400.000 euro, maar het is een enorm bedrag. Jammer genoeg spreken de cijfers voor zich en is het niet voldoende”, aldus Gaëtan Jacquemin. “We zijn in een competitie gestapt en we hebben die niet gewonnen. Het is dus tijd om de bladzijde van een fantastisch evenement om te draaien.”

De Ethias Trophy, een indoortoernooi op hardcourt met een prijzenpot van ruim 100.000 euro, werd voor het eerst in 2005 georganiseerd. Toen won Olivier Rochus in de finale van Xavier Malisse. David Goffin (in 2014) is de tweede Belg op de erelijst. Vorig jaar ging de eindzege naar de Duitser Jan-Lennard Struff.