Fris met lokale buien
Foto: AFP

April is halfweg, en her en der zijn sneeuwbuien mogelijk.

Dinsdag trekt een buienzone van noord naar zuid over het land. Ten zuiden van Samber en Maas moet men rekening houden met sneeuwbuien die geleidelijk overgaan in regen. Ook in Vlaanderen is deze ochtend lokaal smeltende sneeuw mogelijk.

Later wordt het wisselend bewolkt met lokale buien maar in de loop van de dag wordt het droger en zonniger vanaf het noordwesten. De maxima van 4 of 5 graden in Hoog-België tot 10 of 11 graden in Vlaanderen blijven te laag voor de tijd van het jaar. Er staat bovendien een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit noordwestelijke en later noordelijke richtingen.

Dinsdagavond zijn nog enkele buien mogelijk in het oosten van het land, op de Ardense Hoogten met een winters karakter.

Vannacht wordt het droog en krijgen we brede opklaringen. In het binnenland kan het licht vriezen tussen -4 graden op de Ardense hoogten en 0 graden in het centrum van het land. In het westen liggen de minima tussen +1 en +3 graden maar kan het vriezen aan de grond. De wind zwakt af en ruimt naar noordoost.

Woensdag bepaalt een hogedrukgebied boven de Noordzee het weer. Het blijft droog met opklaringen en vaak toch ook veel wolkenvelden. Het is erg fris met maxima tussen 4 graden op de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Laag-België. Er staat een matige noordoostenwind. ‘s Nachts gaat het op meerdere plaatsen vriezen.

Ook donderdag blijft het droog met meestal brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Ardennen en 12 graden in de Kempen. Er waait een zwakke wind uit het noorden. Vrijdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het noorden en in de loop van de dag kan er wat lichte motregen vallen. De maxima schommelen tussen 11 en 14 graden.

Zaterdagochtend verlaat een regenzone ons land via het zuiden. Van zaterdagmiddag tot en met maandag wordt het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en kans op voorjaarsbuien. De maxima zijn opnieuw erg fris en schommelen tussen 8 en 11 graden.