Ecolo: ‘Didier Reynders moet zonder verwijl gehoord worden’
Foto: belga

Ecolo wil het verhoor versnellen van de kernleden van ‘Leterme II’ en meer in het bijzonder van Didier Reynders (MR) in het kader van de onderzoekscommissie ‘Kazachgate’ over mogelijke politiek-juridische transacties bij de uitwerking van de wet op de verruimde minnelijke schikking.

‘Het hart van de politieke besluitvorming van 2011 moet bestudeerd worden, wat betreft de actoren die nog steeds actief zijn in de Belgische politiek’, zegt Ecolo-volksvertegenwoordiger Georges Gilkinet dinsdag in een gesprek met Le Soir. Hij beveelt aan om voor de eindfase van de werkzaamheden een aantal ministers van de regering Leterme II te horen, daarbij de liberaal Didiers Reynders, toenmalig minister van Financiën en nu minister van Buitenlandse Zaken. ‘Hij werd het meest expliciet geciteerd in diverse documenten’, aldus Gilkinet.

‘Didier Reynders was manifest bereid de wet op verruimde minnelijke schikking duur te betalen, en ik wil dat hij ons de contacten die hij en leden van zijn kabinet hadden met de actoren van het dossier komt toelichten’, aldus Gilkinet.

Ecolo wil ook ex-minister van Justitie Stefaan De Clerck, staatssecretaris Carl De Vlies (CD&V) en ex-premier Yves Leterme (CD&V) als coördinator van de regeringsactie horen. ‘Maar de prioriteit is Didier Reynders’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig