Verstappen excuseert zich voor beledigende uitspraak over Brazilianen
Foto: Photo News

Formule 1-piloot Max Verstappen (Red Bull) heeft maandag op zijn Instagram-account zijn excuses aangeboden aan “iedere Braziliaan die zich door recente uitlatingen van hem beledigd heeft gevoeld”. “Geen moment is dat mijn bedoeling geweest”, benadrukte de 19-jarige in Hasselt geboren Nederlander.

Verstappen voelde zich geroepen om enige tekst en uitleg te verschaffen, inclusief spijtbetuiging, na een kribbige reactie van zijn Braziliaanse collega Felipe Massa (Williams). De Limburger deed eerder zijn beklag over het rijgedrag van de 35-jarige Braziliaan tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein. Op de vraag of hij zijn onvrede nog bij Massa zou gaan aankaarten, grapte Verstappen: “Nou, hij is een Braziliaan, hè? Daar valt niet zo erg mee te praten.”

Grote Prijs van Brazilië

Massa kon er niet om lachen. “Het is zonder twijfel ongepast om zo over Brazilianen te spreken”, liet hij ontstemd weten. “Hij weet niet waar hij het over heeft. Ik heb hem gezegd dat hij voorzichtig moet zijn met wat hij zegt. Later in het seizoen is immers nog de Grand Prix van Brazilië. Dus wees zorgvuldig met het kiezen van je woorden.”

Verstappen excuseert zich voor beledigende uitspraak over Brazilianen
Felipe Massa. Foto: Photo News

Waarschijnlijk door die laatste opmerking vond Verstappen het een goed idee om via internet een verklaring naar buiten te brengen. “Ik heb groot respect voor de Brazilianen, die altijd heel aardig zijn tegen mij als ik het land bezoek”, verzekerde hij. “Eén van de hoogtepunten in mijn loopbaan was de Grand Prix van vorig jaar in Brazilië. Het was extra speciaal om die prestatie te leveren in een land dat legendarische rijders heeft voortgebracht als Senna, Fittipaldi en Piquet.”

Verstappen eindigde in 2016 in zijn Red Bull als derde in Sao Paulo, na een geweldige inhaalrace in de regen.

(belga)