In het Portugese Tires, zo’n twintig kilometer van de hoofdstad Lissabon, is een Zwitsers vliegtuigje gecrasht op de parking van de supermarkt Lidl. Op amateurbeelden van een ooggetuige is een enorme rookpluim te zien. De piloot, drie passagiers en een vrachtwagenchauffeur zijn overleden.

Het toestel zou al kort na het opstijgen gecrasht zijn. Het vliegtuig kwam eerst tot ontploffing in de lucht om nadien op een vrachtwagen neer te storten die op een parkeerterrein van de Lidl stond. Wat de oorzaak is van de ontploffing en de crash die erop volgde, is nog niet bekend. Drie personen, waaronder de piloot, hadden de Franse nationaliteit, de vierde passagier was een Zwitser. Ook de Portugese chauffeur van de vrachtwagen kwam om het leven. Vier anderen hebben lichte verwondingen opgelopen door het inademen van de rook, melden lokale media.

Het vliegtuig, een Piper PA-31TR Cheyenne II, was opgestegen van op een luchthaven in de buurt van de kustplaats Cascais. Het was op weg naar de Franse stad Marseille. Het ongeluk gebeurde op amper 150 meter van een lokale school.

Naast het vliegtuig vlogen ook enkele voertuigen op de parking van de Lidl en een huis in brand. Momenteel zijn minstens vijftig reddingswerkers ter plaatse. President Marcelo Rebelo de Sousa is intussen aangekomen bij de plaats van het neergestorte vliegtuig.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in