Titelverdediger Femina Wezet wint bekerfinale handbal
Foto: BELGA

Femina Wezet volgt zichzelf op als bekerwinnaar in het handbal bij de vrouwen. In de finale in de Sportoase in Leuven was Wezet maandag met 24-23 net te sterk voor HB Sint-Truiden. Bij de rust was de stand met 12-12 in evenwicht.

De vrouwenfinale was een nek-aan-nek race van begin tot einde. Sint-Truiden kwam het best uit de startblokken en liep 0-2 uit. In de eerste 10 minuten kon geen van beide ploegen echt afstand nemen. Bij een 6-6 stand gingen de Truienaars op het gaspedaal staan en liepen ze drie goals uit. Sarina Leenen maakte in de 20e minuut de 6-9. HB Sint-Truiden kon die voorsprong echter niet vasthouden. Halfweg stond het 12-12.

In de tweede helft nam Wezet het initiatief over, tot Sint-Truiden in de 50e minuut voor het eerst in de tweede helft op de bovenhand nam, 20-21. Onder leiding van Sarina Leenen (9 goals) en Sara Marteleur (11 goals) stak HB Sint-Truiden bij een 20-23 stand de hand uit naar een tweede bekerwinst (na 2010).

Maar dat was zonder Femina Wezet gerekend. Kristien Leonaers (9 goals) naam haar ploeg op sleeptouw en met nog twee minuten op de klok, kwam Wezet opnieuw op gelijke hoogte. In de slotminuut besliste Cécile Bouchard de wedstrijd, 24-23.

Voor Wezet is het de dertiende bekerwinst uit de geschiedenis. Later op de dag wordt in Leuven ook de finale bij de mannen gespeeld. Daarin neemt Achilles Bocholt het op tegen Sasja HC. De wedstrijd begint om 15u45.